Tuesday.

Bored, sitter i us history och väntar på att vi sluta. Hade något att berätta, men nu minns jag inte.....

Den här veckan verkar gå super fort, vilket är bra! Det är endast 4 dagar vi går i skolan, då vi är lediga på fredag. Sen så är det typ Martin Luther king day på måndag, så vi har en 4 dagars helg också! Är sjukt taggad då denna helg kommer bestå av cheer,cheer och mer cheer!

På lördag och söndag har vi två olika tävlingar, älskar amerikanska tävlingar, men det känns inte som att vi kommer göra då bra på den tyvärr. Några tjejer i laget har typ varit osams sen Freshman year, och jag har liksom hamnat lite imellan, vill inte ta någons sida. Så på torsdag ska ena sidan har lagmiddag, och på fredag ska den andra sidan ha sleepover. Hahaha, amerikansk drama asså! Kul att jag blev inbjuden till båda iallafall!

Har cheer idag, torsdag och fredag, och musikal träning imorgon! Tror vi ska börja med dansen där vilket jag är taggad för!


Mitt schema!

Hej! Vet att jag inte har skrivit på ett tag, men den här veckan har gått så sjukt segt, även fast jag har varit busy varje dag! Nu har jag iallafall en free period i skolan och tänkte skriva ett inlägg om alla mina klasser! Kan inte göra bold text via mobilen, så får redigera detta inlägg när jag har tillgång till en dator!

Min skola är in delad i så kallade A-days and B-days. Man har alltså 4 lektioner på en a-day och sen nästa dag är det en B-day och man har 4 andra lektioner!

Börjar med A-days:

Pastry Arts: Den svåraste foods klassen, typ hemkunskap men med fokus på bakning. Gillar inte läraren speciellt mycket, speciellt för att hon säger "ummmm" typ hela tiden. Någon sa det till mig under deb första lektionen, och nu är det allt jag kan fokusera på när hon pratar. Räknande en gång: 9 ummm i minuten! Annars så är människorna i den här klassen bra! Idag så bakade vi baguetter!

PE: Gympa, basicly. Hade geografi först, men det kändes för tråkigt och det var typ bara sophmores i klassen. Vi börjar klassen med typ uppvärmning, strech och jogging (idag gjorde vi det utomhus, fyyy vad kallt det var) och sen kör vi någon sport! Nu spelar vi volleyboll, vilket är super kul eftersom gympaläraren är även volleyboll coachen på skolan, så man lär sig ganska mycket! Gillar PE, det är enkelt och det är bra träning!

American History: Samma som förra terminen, men med andra människor vilket är lite tråkigt! Älskar läraren, Mr. Bolger, han är bäst! Annars så är klassen ganska rolig ( även om jag är typ den enda som tycker det), gillar historia. Plus att vi kan få extra credit om vi klär ut oss till någon från den tidsperioden vi jobbar med! Just nu är det 1920 talet vi jobbar med, så jag klädde ut mig till en flapper i onsdags!


Student Assistant: Det är det jag gör nu, sitter i guidance office och delar ut hall passes om det behövs, och liknande saker. Melissa brukar vara här också, så det gör det roligare!

Gym AE: AE är typ läxläsning i 25 minuter, men jag blev flyttad till gympasalen efter som mina betyg var tillräckligt höga. I gym ae så gör man typ det man vill; typ pratar eller spelar någon sport! Jag och Melissa brukar köra volleyboll.

B-days:

Dramatic Writing 2: Drama, liksom. Den här lektionen räknas som min engelska lektion så slipper ta någon engelska vilket är super! Det är typ samma som dramatic Writing 1 från förra terminen, men med mer bättre skådespelare! Vår lärare är bra men super flummig! De två senaste lektionerna har hon släkt ber lamporna, och alla har typ gått runt i en stor cirkel i klassrummet, sen så spelår hon typ värsta tribe musiken and told everybody to follow her: she started dancing and chanting with the music. So in the end we all we're pretending we were bears or penguins (?). Oups, engelska där. Hur som helst så har vi nu en gemansam på hittad tribe med en tribe chant och dans, flummigt jag vet, med as kul!

Geometry: matte, samma som förra terminen. Tråkigt, men känner att jag lär mig saker jag kommer ha nytta för i Sverige!

Spanish 350: blev överlycklig när jag såg att det var in princip samma personer som från förra terminen, bara 2 som inte är kvar! Trivs väldigt bra, man är liksom inte rädd för att säga fel! Gillt läraren också, hon är bra, och jag lär mig mycket också!

Drawing: Den enda art klassen som jag har kvar att ta! Hahahah. Att skissa är inte mitt favorit moment, men det är kul ändå! Gillar också personerna i klassen och läraren!


Typ världens längta inlägg, får fixa till det när jag kommer hem, det ser lite kaosigt ut!

Ikväll är den en basket match, och vi har fått en massa klangomål på the cheerleaders, så vår coach ängande hela gårdagens träning åt att träna på motions och cheers, så nu måste vi visa att vi kan bra bättre än sist!


144 dagar.....

 
Har alltid försökt att vara ärlig i den här bloggen, främst för att jag att så sjukt trött på att läsa andra utbytesstudenters bloggar som får det att låta som de lever det perfekta drömlivet. Visst, ibland känns allt helt perfekt, men allas utbytesår är en berg och dalbana. Vet själv också att min blogg kanske får det att låta för bra ibland.
 
Idag så har jag nått min halv vägs punkt. 144 dagar sen jag kom till USA, 144 dagar tills jag åker tillbaka till Sverige. Har hört ända från de första informationsmöterna med Explorius att tiden innan och efter jul är oftast jobbigast, och det har verkligen varit så för mig. Har inte direkt kännt att jag vill åka tillbaka till Sverige, mer att det känns som att en del saker fattas här. Efter mina 144 dagar här känner jag fortfarande inte att jag har hittat min plats än. Det förstår jag dock, eleverna i min skola har kännt varandra hela livet, och alla har haft sin "roll" ända sen dem var små barn. Känner att jag måste acceptera det här istället för att ignorera det. Men trots allt detta grubbel och alla gånger jag mått dåligt så har jag alltid varit säker på en sak; jag är så sjukt glad att jag åkte. Det här året har förändrat mig och lärt mig så sjukt mycket, och ändå har det bara gått halvvägs. Tror inte det är något som folk kommer direkt märka när jag kommer hem, men jag känner knappt igen tjejen jag var för ett år sen. Alla motgångar och alla höjdpunkter också har gjort mig starkare. Har insett att det jag klagar på i Sverige är inget jämnfört med "riktiga" problem. Har ändrat mitt sätt att se saker. Förut tänkte jag så himla mycket på konsekvenser och vad folk skulle tänka, men nu försöker jag bara göra allt jag vill. Vad jag verkligen inte vill göra är att åka hem och tänka "tänk om". Har redan såna tanker om de första månaderna här, då jag var mer reserverad. Nu försöker jag bli engagerad i allt jag kan, och testa på så mycket som möjligt. 
 
Poängen med detta inlägg var iallafall att säga till vem som helst som nu läser min blogg att vad ni än har som dröm, gör det! Till framtida utbytesstudenter som tvivlar på att åka; ÅK! Till framtida Hanna som har återvänt till Sverige, tappa inte bort dig själv när du kommer hem. 
 
Det kommande 144 dagarna ska bli det bästa någonsin, för att jag har den inställningen. Leva i nuet, carpe diem, och yolo, får väl bli mina motton från och med nu.


RSS 2.0